banner
главна градина поръчки преса видео галерия пано сувенири препратки контакти
peperudabg@gmail.com
Живи пеперуди за подарък!

Всички пеперуди отгледани на ферма в София специално за Вас.

КАК СЕ ПРАВИ ПОРЪЧКА

Поръчките се приемат само във ВТОРНИК, 2 седмици преди вашето събитие.
Поръчката се смята за приета, когато са договорени видовете и количествата и е заплатена стойността на пеперудите.
Посочената цена включва освен пеперудата подходяща кутия и доставка.

Цветна картичка във вид на пирамидка, украсена с панделка от коприна, сатен, кадифе или друга ефектна материя, в която се поставя само една пеперуда. В “плика” на подходящо красиво листче е написана легендата за пеперудите и е обяснено как се отглеждат те в домашни условия.

Специалните подаръчни кутии, в които ще бъдат поставени няколко пеперуди, за да се постигне ефектът “Салют”, се правят само по поръчка и всяка от тях е уникална. Възможно е да се изработят по идея или проект на клиента – с различни големина /в зависимост от броя на пеперудите/, форма и украса.

Troides rhadamantus

Невероятно ефектно съчетание на блестящо златно с черно кадифе. Лети плавно, царствено, но бързо. Размахът на крилете й достига 15 см. Среща се рядко в природата. Родина-Филипините.

Troides rhadamantus

Papilio palinurus

Яркото сияние на тюркоазените ивици подчертава особено ефектно класическата форма на широките криле. Лети стремително и бързо; размах на крилете - 12 см. Среща се в Бирма и Индонезия.

Papilio palinurus

Papilio rumanzovia

Долната част на крилете е обточена с малиново-червен кант, а горната част - "поръсена" със синьосив прашец. Размах на крилете - 14 см. Обитава Югоизточна Азия.

Papilio rumanzovia

Papilio lowi

Предизвиква възхищение с тайнствените рисунки върху крилете си. И женската, и мъжката имат опашка във формата на капка. 14 см е размахът на крилете й; обитава Югоизточна Азия.

Papilio lowi
Papilio lowi

Papilio polytes

Мъжкият и женската на този вид пеперуда са абсолютно различни както по рисунъка върху крилете, така и по формата им. Тя е особено подходяща за подарък-салют, той като излита особено стремително. Размахът на крилете е 12 см, среща се в Югоизточна Азия.

Papilio polytes
Papilio polytes

Idea leuconoe

За нея е характерно това, че докато лети, пърха непрекъснато с крилете си. Сложно преплетените шарки на крилете й приличат на направена от човешка ръка графика. Размах на крилете - 14 см. Обитава Югоизточна Азия.

Idea leuconoe

Pachliopta kotzebuea

Основният фон на удължените й криле е кадифеночерен с лек зеленикав нюанс. От долната си страна задните й криле са обточени с яркочерени петънца, подобно на синджирче.

Pachliopta kotzebuea

  малки тропически пеперуди

Parthenos silvia

Върху сивкавокафевите й криле ярко личат "леопардови петна" и "тигрови ивици".

Parthenos silvia

Papilio demoleus

Очарова с пъстрите си яркожълти петна във вид на мозайка. Голяма е около 7 см, среща се най-често в Тайланд.

Papilio demoleus

Hebomoia glaucippe

Размерът й е 6-7 см, среща се най-често в Индия.

Hebomoia glaucippe
Hebomoia glaucippe

Cethosia biblis

Назъбеният край на крилете й се съчетава особено ефектно с преливащия в различни нюанси малиновочервен цвят на тялото й. Големина - 6 см, родина - Филипините.

Cethosia biblis

Hypolimnas bolina

Тънка светла лентичка опасва тъмнокафевите й криле със синкаво лилави петънца.

Hypolimnas bolina

Graphium doson

Graphium agamemnon

Двата вида се срещат в природата на островите в Югоизточна Азия. Размер - 6-7 см.

Graphium doson
Graphium agamemnon
  Начини на плащане

  1. Можете да заплатите поръчката си кеш чрез куриер.
  2. Плащане по сметка.
    Отнася се за юридически лица, Фирми и частни лица. Цената на поръчката може да поискате и получите на нашия e-mail: peperudabg@gmail.com.
  3. Поръчката може да се плати и чрез паричен превод от Western Union, Банкови преводи. Справки за сметките се получават на нашия e-mail адрес: peperudabg@gmail.com.

Ако имате въпроси, на които не сте намерили отговори в сайта ни, моля, свържете се с нас на телефони
+359 896 774 788 или чрез посочения по-горе е-mail.


   При поръчка на повече от 10 пеперуди добавяме най-малко 10% от поръчаното количество
   При поръчка на повече от 30 пеперуди, за да имате 100% гаранция, че ще ги получите, трябва да ги поръчате поне       2 седмици по-рано и да предплатите цената им
   Собственикът си запазва правото, след като получи съгласие от клиента, да заменя пепуруди.
ЦЕНА НА ПЕПЕРУДИТЕ

една голяма тропическа – 35 €,
три по – 30 €,
пет по – 25 €,
над десет по – 23 €,
малки пеперуди по – 15 €;

Поръчки на пеперуди
Добре е да се имат предвид характерните особености на различните видове пеперуди-скоростта на полета и вида му. Затова, за да е по-ефектен “поздравът” им, препоръчваме различни видове тропически пеперуди или те да бъдат смесени с малки пеперуди. При всички случаи след пускането им те се устремяват към най-ярката светлина.

  Хранене на пеперуди

В естествени условия, сред природата, пеперудите се хранят с цветен нектар или презрели плодове. При отглеждане в домашни условия трябва да се подхранват с разтворени във вода захар или мед. За целта в половин чаша вода се разтварят няколко чаени лъжички захар или мед. Тъй като пеперудата не може да види храната си, вие трябва да я накарате да я пробва. Достатъчно е с карфица или клечка за зъби да “разсучете” хоботчето й и да потопите върха му в сладкия разтвор. Тя ще се успокои и ще започне да смуче сама. Ако отглеждате пеперуди вкъщи, трябва да ги храните веднъж на денонощие. Така ще удължите живота им няколко пъти.

главна | градина | поръчки | преса | видео | галерия | пано | сувенири | препратки | контакти